top of page

Uslovi kupovine, dostave i povrata robe

POŠTOVANI KORISNICI.
 

MOLIMO VAS DA PRE KORIŠĆENJA NAŠIH USLUGA, PAŽLJIVO PROČITATE SLEDEĆE USLOVE.

Paketi se šalju iskljušivo Post express uslugom Pošte Srbije

Kurirskoj službi je potrebno 3-5 radnih dana za dostavu porudžbina.

Plaćanje je moguće gotovinom prilikom dostave

Cena dostave je 450,00 din, a besplatna je za porudžbine iznad 5.000,00 dinara

Paketi teži od 15kg se šalju kao običan paket i postoji mogućnost (u manjim mestima) da se ne može izvršiti dostava paketa na kućnoj adresi nego je preuzimanje u pošti. Primalac u tom slučaju može zahtevati slanje paketa sa drugom kurirskom službom o svom trošku.

Da biste koristili svetljubimacasubotica.com internet prodavnicu možete i ne morate dovršiti proces registracije. Registracija kupcu omogućava čuvanje započetih porudžbina i naknadni pregled poslatih porudžbenica.

Svi artikli sa sajta se nalaze u ponudi za dostavu, izuzev artikala koji se usled veličine, lomljivosti ili specifičnosti ne mogu isporučiti. Kod ovih artikala je navedeno da je moguće preuzimanje u maloprodajnom objektu. Porudžbine koje se preuzimaju lično u našim objektima, kupci mogu preuzeti u roku od 3 dana (72h), od datuma potvrde porudžbine. Nakon tog perioda, kreirana porudžbina više neće biti dostupna za preuzimanje.

Molimo vas da posebnu pažnju obratite pri kupovini opreme i u polju napomene naznačite željenu boju, šaru, oblik. Ovo napominjemo jer se pojedine slike artikala odnose na grupu artikala u okviru koje postoje varijeteti.

Period obrade poružbine je 48h, a vaša porudžbina je aktivna 72 sata. Ukoliko je porudžbina kreirana petkom ili u danima vikenda, proces obrade počinje u ponedeljak. Za sve porudžbine kreirane posle 15h, proces obrade započinje prvog narednog radnog dana.

TUR Čiča Plus zadržava pravo da poništi svaku porudžbinu za koju ustanovi da sadrži nepotpune ili netačne podatke, kao i porudžbinu kod koje ne stupi u kontakt sa poručiocem na osnovu dostavljenih informacija. Nakon prijema porudžbine, bićete kontaktirani u slučaju da iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da realizujemo vašu porudžinu.

U slučaju bilo kakvih problema i nejasnoća prilikom procesa poručivanja, slobodno nas kontaktirajte na e-mail: ljubimci.su@gmail.com ili na telefon 061/190 41 84 ponedeljak - petak  09 - 20 h.

Rokovi za isporuku robe mogu biti produženi ukoliko kupac zatraži posebnu izmenu porudžbine. Kupac će o tome biti unapred obavešten.

Nakon obavljene kupovine, a pre isporuke na kućnu adresu, specifikacija izabranih proizvoda se ne može menjati.

Kurirska služba će vas kontaktirati pre isporuke pošiljke. Isporuka se vrši radnim danima, u periodu od 09 do 17h. Molimo vas da u tom periodu budete raspoloživi za dostavu. Ukoliko vas kurirska služba ne nađe na adresi, isporuka će biti ponovljena još jednom, nakon čega se vraća u prodavnicu. U slučaju neuspele isporuke, troškove naknadne dostave snosi kupac, bez obzira na vrednost porudžbine.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno iskontrolišete paket utvrđujući njegovu ispravnost. Ukoliko smatrate da je došlo do fizičkog oštećenja paketa ili proizvoda u njemu, molimo vas da odbijete prijem pošiljke i obavestite nas pozivanjem broja 061/190 41 84. Ukoliko ste saglasni da je pošiljka adekvatnih kvantitativnih i kvalitativnih svojstava, molimo vas za preuzimanje, uz potpis adresnice kurirskoj službi.

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem broja 061/190 41 84.

ODUSTANAK OD KUPOVINE

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 33 i 34 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 88/2021.). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca.

Zakon o zaštiti potrošača propisuje da potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju isporuke robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja, kao i u slučaju isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke. Shodno navedenom, odustanku od kupovine ne podležu kupljeni proizvodi kao što su hrana i dodatci ishrani, kozmetička sredstva, sredstva za higijenu kao i drugi proizvodi koji ne poseduju neoštećeno celofansko pakovanje na ambalaži i koji su otvarani po preuzimanju.

Prilikom povrata robe koja podlaže pravu na odustanak od ugovora istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka navedenog roka od 14 dana.

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac.

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe. Prikupljanje podataka iz lične karte vrši se po osnovu zahteva nadležnih poreskih organa, te se eventualno obrađivanje istih podataka vrši isključivo u svrhu moguće zamene ili povrata kupljene robe.

Napomena: Artikal koji vraćate mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa vaše strane.


Originalna kutija od proizvoda ne sme biti zalepljena lepljivom trakom, mora obavezno biti obezbeđena dodatnom ambalažom (npr. upakovana u dodatnu kesu, kutiju,...) kako se ne bi oštetila u transportu. U protivnom nismo odgovorni za Vaš povrat.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema obrasca za odustanak od ugovora o kupoprodaji, pri čemu trgovac može odložiti povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je posalo robu trgovcu, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovila priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Napomena: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u prodavnici s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.

bottom of page